Ръководството на Манчестър Сити и играчите бяха обвинени в "арогантност" по време на предсезонната си подготовка в Китай през миналата седмица.

Някои от местните журналисти смятат, че "гражданите" не са направили достатъчно за феновете и само са отбили номера, за да си вземат хонорара.

Шампионите на Висшата лига играха в предсезонен турнир с Нюкасъл, Уест Хям и Уулвърхямптън, като загубиха финала с дузпи от "вълците".

След отпътуването на Сити обаче се появиха заглавия от сорта на това, че клубът е отишъл в Китай, за да печели пари, а не сърцата на феновете.

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола отговори на нападките на пресконференция в Хонк Конг, където ще се изправи срещу местния отбор Китчи.

"Не мога да се съглася, това не е вярно. За да изложат такова становище, трябва да знаят какви са процесите в клуба. Прекарахме страхотно в Шанхай. Бяхме отдадени на сътрудничеството с местните. Хората от хотела и други ни молиха да вършим неща и ние бяхме готови да го правим.

Да дойдем в Азия и да се запознаем с културата и ресторантите беше страхотно. Срещнахме нови хора. Затова не разбирам какво се има в предвид. Може би един журналист е останал разочарован. Не знам защо, но това няма общо с реалността.

Дойдохме тук и 23 часа по-късно пътувахме с влак в продължение на два часа за да играем в Нандзин. След това се върнахме в Шанхай. Сега отиваме в Токио. Винаги го правим с голяма усмивка.

Не спим добре, но въпреки това тренираме добре за всички. Впечатлен съм от моите играчи и не мога да се съглася с журналиста, той не е прав", заяви раздразненият Гуардиола.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/17-66441/0231/bg