Пеп Гуардиола има ясно изразени футболни виждания, към които всеки един от играчите му трябва да се придържа.

Испанският специалист понякога понася критики относно това, че кара футболисти да променят начина си на игра, за да паснат в системата му, но всичко е подчинено изцяло в името на успеха.

Един от вече бившите му играчи, Лерой Сане, говори за времето, прекарано под ръководството на Пеп в Манчестър Сити.

Германското крило отхвърли твърденията, че си е тръгнал от "Етихад" заради тактически ограничения от страна на Гуардиола, поради които не е можел да покаже пълния си потенциал.

Но потвърди едно - испанецът наистина променя футболистите си.

"Гуардиола абсолютно ме препрограмира. Особено стане ли дума за позициониране и за цялостното ми отношение и усещане за играта. Научих много тактически както в защита, така и в нападение", разкрива новото попълнение на Байерн (Мюнхен) в интервю за Kicker. 

24-годишният играч прекара четири сезона при "гражданите" и спечели общо седем трофея, но в последнта година се възстановяваше след операция на коляното и почти не игра. 

"Напуснах Манчестър, защото усетих сам за себе си, че трябва да го направя. Не е нещо лично спрямо отбора или пък липса на глад за успехи. Спечелих доста, но Байерн също спечели доста за това време", обобщава решението си бившият играч на Шалке 04.