Халфът на Ювентус Николо Фаджоли няма да може да играе футбол в следващите седем месеца.

Талантът успя да си издейства това сравнително леко наказание, след като активно съдейства на прокуратурата за скандала с незаконни залагания, който разтресе италианския футбол. От три години, които са заложени по правилник за подобни нарушения, санкцията му бе намалена с повече от половината.

Официално наказанието е 12 месеца, но реално Фаджоли ще бъде извън терена за седем месеца, като останалите пет ще бъдат под формата на рехабилитационен план, който играчът трябва да премине, за да се справи с хазартната си зависимост.

В това число влизат и поне 10 публични срещи в центрове за възстановяване на хазартно зависими. Към това се добавя и глоба от 12 500 евро.

Терапията на Фаджоли трябва да продължи минимум половин година, въпреки че тя в съчетание със споменатите социални ангажименти на играча заменя пет месеца от санкцията му.

Наказанието бе официално потвърдено от Футболната федерация на Италия.

Друг италиански национал, който се забърка в скандала - Сандро Тонали, вчера също бе в прокуратурата. Неговата стратегия е подобна на тази на Фаджоли - той се опитва да намали до минимум наказанието си, съдействайки на разследващите органи.