Дни след уволнението на Греъм Потър, който се оказа ужасяващо грешен ход за Челси, медиите на Острова започнаха да разкриват смущаващи детайли от времето му на "Стамфорд Бридж".

Въпреки пръснатите половин милиард за трансфери през сезона, над 300 милиона от които бяха през зимата по желание на Потър, Челси се намира в долната половина на таблицата в Англия и раздялата на двете страни бе съвсем логична и очаквана.

Оказва се, че един от големите проблеми на клуба е бил тотално изпуснатата съблекалня, която освен това е била пренаселена заради огромната бройка играчи.

Подобна бройка прави все по-трудно удовлетворяването на всяко желание и даването на игрови минути на всеки, а в големите моменти трнировъчният прожес е бил пълен фарс, приемна доста несериозно от част от играчите.

"Тhe Athletic" разкрива, че ситуацията понякога е била толкова нелепа, че е ставало въпрос за тренировка с над 33 играчи, част от които е трябвало да стоят прави или да седят на земята по време на разбора заради липса на място.

Самите играчи са усещали, че тази ситуация не е по-желание на Потър, но не са одобрявали лекотата, с която той се е съгласявал с всяка прищявка в траснферната политика на ръководството.

Това, лошите резултати, а и цялостното ръководене на съблекалнята от Потър са сринали доста авторитета му сред повечето играчи на тима.

А част от тях дори го наричали "Хари" помежду си, правейки аналогия с героя Хари Потър, който е съфамилник на Греъм. По същата аналогия, те наричали тренировъчната база на Челси "Хогуардс", както се казва и училището на Хари Потър в поредицата книги.

Самият Греъм Потър е усещал пренебрежителното отношение на някои от играчите към него, което го е накарало да пита тарторите в състава какво мисли отбора за него.

Според "Тhe Athletic", това още толкова е сринало авторитета на Потър, защото едва ли фигури като Моуриньо, Гуардиола и Клоп, се допитват до играчите какво мислят за тях.

А липсата на авторитет сред отбора не е помогнало, когато на фона на лошите резултати той се е опитвал да убеди всеки един от тях да се довери на процеса и да вярва, че в дългосрочен план работата им ще започне да се отплаща.

Новината за уволнението му не е била приета с изненада, а от целия огромен състав на Челси, само шестима решиха да изкажат благодарността си към Потър в социалните мрежи, което се прие като показателен факт за отношенията на състава към него.