Скандалният случай с целувката на президента на испанския футбол Луис Рубиалес и състезателката от националния тим Джени Ермосо продължава.

След финала на женския Мондиал преди две седмици футболният началник целуна по устните щастливата футболистка, докато тя получаваше златния си медал на световен шампион.

Цялата история излезе извън рамките на скандал в любимата игра. Нея той разтърси предостатъчно в последните дни - уволнен бе селекционерът на новия първенец на планетата Хорхе Вилда, оставки подадоха хора във федерацията, а протести срещу поведението на боса Рубиалес има из цялата страна.

Той засега отказва да напусне поста си, напук на обвиненията в сексуално посегателство, но се оказва, че това може и да не е най-големият му проблем.

Хермосо е внесла във вторник официална жалба и иска възбуждането на разследване и съдебно дело срещу шефа на испанския футбол. Обвинението е за "сексуално насилие", "упражняване на натиск", както и за уронване на престижа на личност на публично място.

В следващите 15 дни съдът ще разгледа обвиненията и показанията на Ермосо, след което Рубиалес ще бъде призован да отговаря по тях.

Ако започне гражданско дело, шефът на футбола в Испания е заплашен от присъда до 2 години затвор.