Димитър Димитров Херое говори пред медиите в първия си ден като треньор на Берое.

Опитният специалист обяви, че не е магьосник, за да промени нещата за ден. Херо също така защити предшественика си Александър Томаш и му предрече бляскаво бъдеще в родния футбол.

"За мен е огромна чест да поема Берое. Един уважаван клуб, с история. Един от най-футболните градове на България. През годините съм имал и други предложения от Берое. Тогава не се получи. Не очаквайте чудеса в началото. Няма такива магьосници, които да обърнат нещата на 360 градуса. Ще работя със сърце и душа. Берое, на базата и възможностите които има, не е на мястото си.

Ще се опитаме с победи да вдигнем настроението и тонуса на отбора. Минималната ни цел е влизане в шестицата. Изостанали сме от водещите отбори в точките, но ще се опитаме да скъсим дистанцията.

Какво ме накара да приема поста?! Накараха ме базата и условията в Берое. Това е една от най-добрите бази с тази на Лудогорец. И публиката, която е изключително важен фактор, която е налице. Публиката винаги има право, тя не трябва да се коментира. Вярвам, че ще имаме успехи.

Ще се опитам да намеря баланса в нашия отбор. Като погледнем статистиката - имаме само победи и загуби, залитаме от едната до другата страна. От зимата ще преценявам какво е нужно на този отбор.

Берое има добър потенциал. Ако трябва да бъда честен, очаквах през тази година Берое да е хит. Това да е най-силната година на Берое. Изненадан съм, че не се получи това надграждане.

Аз съм от треньорите, които могат да простят всичко, но не и бездушието и меланхолията, дори на себе си.

Чувствам Томаш не само като приятел, но и като един млад специалист, който е работил със сърце и душа. Убеден съм, че той ще има доста сериозно бъдеще в българския футбол. Той е изградил този отбор. Не заслужаваше подобно отношение, защото съм убеден, че е работил със сърце и душа".