Стивън Джерард бе посрещнат от хиляди запалянковци на "Рейнджърс" при представянето му като мениджър на славния клуб от Глазгоу.

Легендата на Англия и "Ливърпул" първо говори пред медиите в залата на стадион "Айброкс" като призна, че е имал 8 оферти да стане треньор. И е избрал "Рейнджърс" по интуиция, усещайки, че може да сполучи точно там и да изгради побеждаващ отбор.

"Това е голям клуб, имам усещането, че можем да направим нещо специално - каза Стиви Джи. - Първо трябва да подредим всичко тук, за да преследваме "Селтик". Задачата е трудна, но аз не съм се страхувал от предизвикателства в кариерата си. Липсва ми опит, но все някога и отнякъде трябва да се започне с трупането му."

Феновете ревнаха мощно от трибуните, когато 37-годишният Джерард се появи за фотосесията край терена и вдигна шалчето на "Рейнджърс".

Асистент ще му е Гари Макалистър, а задачата наистина е, меко казано, трудна. Клубът е с почти нулеви ресурси за трансфери, издължи заплатите за месец март на служители и футболисти едва на 1 май и на терена е трети в първенството.

Врагът "Селтик" е със 7 поредни титли.