Италианският Палермо започна нова страница от своята история.

В края на миналия сезон клубът от столицата на Сицилия фалира и макар да си осигури място в елита, бе пратен при аматьорите - в Серия "D".

Месеци преди 119-ата си годишнина, оригиналният "USD Palermo" бе закрит, а на негово място се появи "SSD Palermo", който бе признат за наследник на стария клуб.

Кметът на Палермо трябваше да изибра между 6 кандидати за собственик на този нов клуб, като се спря на компанията "Hera Hora", ръководена от Дарио Мири - местен жител и племенник на най-успешния собственик на тима Ренцо Барбера, чието име носи и стадиона.

Прероденият клуб организира контрола срещу тим от бивши играчи и легенди, която бе и официално представяне на настоящия състав, а на нея се стекоха над 20 000 фенове.

Те не спряха да пеят през целия мач, завършил с победа 6:0 за техния тим.

Феновете надъхаха играчите с хореография и пиро-шоу, като са обнадеждени, че идват по-светли дни за Палермо.

Подобна съдба през годините имаха отбори като Наполи, Фиорентина и Парма, които след фалит започнаха от дъното и извървяха целия път до елита.

Именно феновете на тези три тима издигнаха транспаранти по време на мачовете си от първия кръг на Серия "А", изразявайки подкрепа към Палермо.

Отборът е сред традиционните за италианския футбол, като се радва на огромна подкрепа в Сицилия. Има 29 сезона в елита и 4 загубени финала за Купата на страната.