Международната федерация по футбол (ФИФА) е против предложението на Международния борд на футболните асоциации (ИФАБ) за въвеждането на т.нар. "син картон", потвърди президентът на организацията Джани Инфантино.

Той добави, че не е знаел за идеята, преди тя да привлече общественото внимание.

Предложението за въвеждане на сини картони, което да дава на реферите правото да извадят даден футболист от игра за 10 минути за изразяване на несъгласие или извършване на грубо нарушение, беше обсъдено с ФИФА на годишното Общо събрание на ИФАБ в Шотландия.

"Няма да се прилага използване на сини картони на елитно ниво. Това е тема, която не съществува за нас, каза Инфантино пред репортери, пристигайки на срещата в Шотландия. - Ние сме напълно против сините картони. Мисля, че ФИФА има думата в ИФАБ.

Ако искате заглавие, това е червен картон за синия картон. Ние винаги сме отворени за разглеждане на идеи и предложения, но трябва да защитим същността и традицията на играта", добави Джани Инфантино, цитиран от Sky News.

Припомняме, че преди месец въвеждането на син картон във футбола бе отложено, като вече по всичко изглежда, че изобщо няма изобщо да бъде прието.