В Барселона вече се подготвят за задаващото се наказание от УЕФА по случая Негрейра. Както е ясно, каталунците рискуват да бъдат изхвърлени от евротурнирите за следващия сезон, а подобна развръзка е много силно вероятна.

Според предаването Onze по Tv3, в Барса вече проучват различни опции, за да минимизират щетите. Най-вече - финансовите.

Каталунците обмислят вариант да се включат в надпревара далече от Европа, която да донесе необходимите постъпления в касата, както и да запълни графика с мачове.

Единият вариант е Барса да организира приятелски турнир, а другият - директно да получи покана за някоя от надпреварите в Азия или Северна Америка.

Може да звучи екзотично, но на "Камп Ноу" сериозно обмислят този вариант. И вече са изпратили запитвания до съответните организации, за да сондират вариант за временно присъединяване, твърдят испанските медии.

Наскоро президентът на Барселона Жоан Лапорта се срещна лично с боса на УЕФА Александър Чеферин, за да даде обяснения за скандала със съдийските подкупи. Новината от визитата бе, че евроцентралата ще изчака решение на испанския съд, преди да наложи наказания.

А по всичко изглежда, че до лятото решение по казуса ще има и в клуба искат да са готови с План "Б", ако бъдат намерени за виновни.