В договора на Ерлинг Холанд с Манчестър Сити има клауза, която ще му позволи през 2024 година да премине в Реал Мадрид.

Сензационното разкритие направи бившият футболист на испанския гранд Фернандо Санс, който е и син на експрезидента на Реал Лоренцо Санс.

В телевизионно интервю той разкри, че информацията му е потвърдена от максимално достоверен източник.

"Информацията, с която разполагам, е, че има клауза за напускане на Холанд през втората година, а любопитното е, че е вписан конкретно един клуб като потенциален купувач, който ще има преференциални условия. Това е Реал Мадрид. Клаузата е по настояване на Холанд и е съвсем официална. Така че през 2024-та Реал ще може да я активира и да го привлече без проблем", обясни Фернандо Санс.

Информацията е сензационна, тъй като досега вестник Marca бе съобщил единствено за освобождаващи клаузи в размер на 200 милиона евро през 2024 г. и 175 милиона през 2025 г. Сега обаче става ясно, че тези условия не важат за Реал, който ще може да плати доста по-малко, за да привлече Холанд.

Интересното е, че същата формула норвежецът използва, за да напусне Дортмунд за 70 милиона евро и Залцбург през 2019 г. за 20 милиона евро.

Разкритието на Санс наля допълнително масло в огъня, който разпали бащата на Холанд - Алфи. Преди дни той сподели, че синът му иска да се докаже във всички големи първенства на Европа и не смята да се задържа дълго в Сити.

"Мисля, че Ерлинг иска да изпробва способностите си във всички лиги. Може да се задържи в Англия максимум 2.5 години. Вече бе в Германия, така че в кариерата му остават Испания, Италия и Франция", сподели Алфи Холанд.