Ерлинг Холанд може да има само половин година в Борусия (Дортмунд) зад гърба си, но за това време изглеждаше така, сякаш цял живот е играл за "жълто-черните". Норвежкият голмайстор завърши първия си (полу)сезон в редиците на германския гранд с почти стопроцентова успеваемост - 16 гола в 18 мача. 

Норвежецът, който бе тийнейджър до миналия месец, каза с какво би се занимавал, ако не бе зает да покорява върховете на световния футбол 

"Рапър или фермер", отговори Холанд на фен, който го попита какъв щеше да бъде, ако не се занимаваше професионално с футбол.

"Бях шокиран, когато за първи път стъпих на "Сигнал Идуна Парк". А "жълтата стена"... няма думи, с които да опиша чувството. Настръхнах, когато дебютирах за Борусия у дома", добавя още бившият играч на РБ (Залцбург).

Талантливият нападател сподели с последователите си в Twitter, че едно-единствено нещо му служи като мотивация да работи неспирно - желанието да бъде най-добрият.

Холанд приключи сезон 2019/2020 с общо 44 гола в 40 мача, след като преди трансфера си в Борусия бе вкарал 28 пъти в 22 двубоя за РБ.