https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18001013/013100

Холандският футболист Жорди ван дер Лаан се раздели с Телстар, след като "избяга" от отбора си, за да гледа на живо полуфинала от Шампионската лига между Тотнъм и Аякс.

Той е обявил пред ръководството, че е болен и не може да тренира, а вместо това е пътувал до Лондон и е наблюдавал първия мач между двата отбора.

25-годишният нападател беше уловен от камерите на новия стадион на Тотнъм и е това е довело до раздялата.

"Знам, че е ситуацията е странна. Говорих с Пиет (Бутер, технически директор) в четвъртък и решихме да се разделим по взаимно съгласие. Казах им, че съм болен, защото иначе нямаше да ме освободят от тренировки.

Взех решението, защото Телстар вече не играе за нищо, а и аз не получавам много минути на терена", каза Ван дер Лаан в интервю за IJmuider Courant.

"Още преди началото на мача бях уведомил част от ръководството, че съм в Лондон, така че едва ли са останали изненадани, когато са ме забелязали по телевизията. И все пак е странно, че изпъквам на всички снимки с голямата ми глава", добави той.

Сега Ван дер Лаан се подготвя да посети и реванша в Амстердам, след като самият футболист написа в социалните мрежи, че "така или иначе вече е свободен". Холандски журналист му предложи акредитация в замяна на няколко бири и нападателят прие.