Райън Рейнолдс и Роб Макелхени изпълниха желанието си да се превърнат в собственици на футболен клуб, при това един от най-старите в света. Холивудските звезди са получили зелена светлина за завършването на сделката за закупуването на уелския Рексъм, който играе в петото ниво на английския футбол - Националната лига.

Тимът е създаден през 1856 година, като само два други клуба могат да се похвалят с по-дълга история от тази на "червените дракони", които празнуваха рождения си ден миналия месец.

Двамата актьори ще започнат властването си във вековния клуб с моментална финансова инжекция в размер на 2 милиона паунда, като планират увеличаване на инвестициите с напредването на времето. Рексъм не се наслаждава на възможно най-добрите си дни и е на четиринадесето място от общо двадесет и три отбора.

За последно клубът бе в професионалния футбол през 2008 година, когато изпада от Лига 2. 

Клубът, който досега бе собственост на феновете си, има 23 спечелени купи на Уелс, което е абсолютен рекорд, а в историята на на тима личат големи мачове като победи срещу Арсенал (тогава шампион на Англия) за ФА Къп през 1992 година, както и триумф срещу Порто в КНК през 1984 година. 

"Като фенове на Рексъм, искаме да им пожелаем късмет в управлението на любимия ни отбор. Остават някои детайли за финализирането на сделката. Гледаме с надежда към бъдещето", написаха от тръста на привържениците на Рексъм.

Рейнолдс, който категорично е по-известният от двамата актьори пък определи новата си покупка като "заспал гигант, който иска да превърне в световна сила".

Макар Уелс да има собствено първенство от 1992 година насам, Рексъм, Кардиф Сити, Суонзи и Нюпорт останаха част от английската футболна пирамида.