Легендата на българския футбол и Локомотив (Пловдив) Христо Бонев призова Мартин Камбуров да завърши кариерата си с черно-бялата фланелка.

Това се случи на тържество, организирано от рекордьора по голове в нашето първенство Камбуров в Гранд-хотел "Пловдив". На него се събраха легенди на града, като с присъствието го уважи и Христо Стоичков.

През тази година Мартин подобри рекорда на Петър Жеков и има вече 256 гола в първенството на България. На 41 години той още не се отказва, като остават въпросителни дали ще доиграе сезона в Берое.

"Мартине, 256 гола... И аз бях рекордьор в националния отбор, мислех, че никой няма да ми подобри рекорда, но го подобриха. Но за мен твоят рекорд може да се сравни със скока на нашата съгражданка Стефка Костадинова. Най-хубавите ти голове са в Локомотив, искам последния ти мач да бъде с черно-бялата фланелка, която най-много ти отива от всички", заяви Бонев.

"За мен е чест, че Мартин ми се обади. Променихме малко дните - имаха мачове, но решихме да бъде на този ден - каза Стоичков. - За мен е гордост, че Мартин е играл под мое ръководство в националния отбор, пловдивчанин. Той показа какъв професионалист е, познавам го от дете, горд съм."

Самият Камбуров каза:

"Не сме се събрали, за да кажа дали ще се откажа от футбола или не. Без всички вас футболистът и човекът Мартин Камбуров нямаше да е същият. Христо Стоичков ми е идол. Като дете мечтаех да бъда като него. Надявам се поне малко да съм се доближил до него, но той е "друга мая", както се казва.

Всеки рекорд е ценен сам по себе си, но моят е несравним. Мога да кажа, че постигнах целта си. Ако продължа да играя до месец май, то ще бъде в Берое. Не се притеснявам, че ситуацията ще бъде тежка в клуба. Вече съм минал през това, когато играех в Локомотив (Пловдив). Тогава феновете ни събираха пари, за да оцелеем и Локомотив го има и днес.

Един мач между Локо (Пд) и Берое на "Лаута" ще стане много хубав за мой бенефис. Все пак 145 гола съм ги отбелязал с екипа на Локомотив. Договорът ми с Берое е до края на декември. За продължаването искам да изчакам.

Всички голове са ми еднакво ценни и не съм ги делил. А дали Левски ми е любим отбор да им вкарвам - просто така се е случвало. Но е факт, че когато вкарваш на Левски и на ЦСКА отзвукът е много по-голям".