Официално откриване 29 октомври, 11.00 ч., игрища Спортна зона Герман

За шеста поредна година, в края на октомври (29 и 30.10), ще се проведе ФТ "ЕМИЛ ШАРКОВ", организиран от едноименната фондация и Спортна асоциация на МВР.

Целта на турнира е чрез силата на спортния дух да се почете паметта на командоса Емил Шарков, геройски загинал при спец акция на баретите и да се наберат средства за благотворителната кауза на Фондация "Емил Шарков", която е в полза на семейства на загинали служители от системата на МВР.

В станалият традиционен турнир по футбол на малки врати, участие вземат спортни клубове към различни дирекции на вътрешното министерство.

Така, с играта си, всеки един от полицаите подкрепя децата на загиналите си колеги. За откриването са поканени членове от политическото ръководство на МВР.

Лице на предстоящото издание на турнира ще бъде футболиста Христо Янев, който традиционно се включва в редица благотворителни каузи. Преди 3 месеца бившия национал покори европейския първенец, връх Монблан, за да акцентира вниманието на обществото към проблемите на децата с аутизъм в България.

Янев ще връчи купите на победителите след финалния мач на 30 октомври.

Турнирът е отворен за публика и всеки, съпричастен към каузата на Фондация "Емил Шарков" е добре дошъл да я подкрепи, като си закупи брандирани тениски на място, чрез фейсбук страницата на фондацията или да дари на банковата сметка на фондацията.

BG06STSA93001527305237