"Левски" отпадна от Лига Европа след срамно представяне и общ резултат срещу втородивизионния "Вадуц" от Лихтенщайн.

Това вбеси "сините" фенове и напрежението започна още в хода на двубоя. Летяха седалки, а след това изходите на "Герена" бяха обградени от ядосаните запалянковци.

Всичко обаче започна още след първия гол на "Вадуц", който дойде след слаба намеса на вратаря Божидар Митрев. Последваха освирквания към него и има слухове, че той е бил заменен на почивката, защото не е искал да довърши мача.

Второто полувреме се разви много зле за "Левски" и въпреки че тимът поведе с 2:1, бе веднага изравнен. Серджиу Буш изпусна дузпа и тогава напрежението ескалира. Няколко маскирани ултраси преминаха от Сектор "В" в "Б" и започнаха да хвърлят седалки на към пистата.

Група от около 20 души опита да нахлуе на терена, но полицията реагира светкавично и предотврати нови срамни сцени.

Голът на Кабрал за 3:2 поуспокои обстановката, но след края на мача отново се започна с хвърлянето на седалки.

Ядосаните фенове чакаха играчите пред двата изхода на стадиона и бяха обградили така, че да не може да се размине директна конфронтация.

Полицията, която бе многобройна (включително и конна), реагира бързо и изгони феновете от изхода откъм булевард "Владимир Вазов".

Виковете "оставка" огласяваха стадиона още по време на мача, а някои фенове се заканиха, че ще търсят директен отговор от играчите при излизането им от съблекалните.

Чуваха се и викове, че футболистите и треньорът няма да бъдат допуснати да излязат за следващата тренировка.

В крайна сметка обстановката се поуспокои и ръководството и засрамените играчи благополучно напуснаха стадиона, но след повече от час от предвиденото.

Единствено Аймен Белаид се спря пред медиите и каза няколко думи. Капитанът Божидар Митрев отказа да говори.