Петър Хубчев е дал съгласие дължимите му от Левски пари да бъдат отсрочени, разкри Лъчезар Петров, който е изпълнителен директор на основния спонсор на "сините" - "Palms Bet".

Именно задъжлението към Хубчев и неговите помощници е най-сериозният краткосрочен проблем пред клуба, който на практика застрашава професионалния лиценз.

За щастие Хубчев и един от помощниците му - Армен Амбарцумян, са удължили срока за разплащане с тях. Това не е направил само Левон Апкарян.

По думите на Лъчезар Тодоров, опасността за лиценза на клуба все още я има, но тя не е толкова голяма. На този етап задълженята се извършват, а най-наложителните към тях освен Хубчев, са към НАП.

Все пак клубът има още доста задължения, но тяхната падежна дата е след две, три или повече години.

"За Левски няма нищо притеснително по казуса с Хубчев. Сумите са дължими. Документите, които може да покаже, са, че плащането към него е дължимо. Има задължение, което се обслужва вече. Имах с него една среща и един-два разговора по телефона.

Последно се разбрахме Хубчев и Амбарцумян да удължат срока на останалите вноски. Те се съгласиха. Апкарян отказа.

Предвид натрупаните задължения, винаги има вероятност да не получи лиценз. Рискът обаче е малък. Не искам да се оправдавам какви задължения сме заварили. Важното е да работим активно за погасяването им. Няма клуб без задължения.

Трябва да ги обслужваме. В момента ние дължим по една заплата. Стремим се всячески каквото и когато е възможно да се плаща.

Клубът активно работи по различни видове задължения. Когато новото ръководство встъпи в длъжност, първите месеци имаше изключително важни оперативни неща.

От месец - месец и половина се работи активно да се види на кого какво се дължи и как да се обслужва. Надявам се скоро клубът да може да излезе с положително развитие по част от тези задължения.

НАП е едно от задълженията, които са актуални и трябва да се обслужва. Иво Ивков работи активно към НАП. Има задължения. Има месеци, в които НАП се обслужва, има и необслужени месеци. Трудно е да се каже колко точно са задълженията на Левски. Има суми, които са с падеж след 2-3 години, така че трудно може да се каже.

Надявам се скоро да има позиционирани на стадиона още брандове на компании, които ще помагат на Левски. Сигурен съм, че ще намерим много съмишленици за нашите кампании. Предлагането на акции за нашата кампания завърши успешно. Възможно е увеличаването на капитала да доведе до по-добри новини и за Левски", заяви Лъчезар Петров.