Националният селекционер Петър Хубчев отговори на въпроси на феновете в специално видео в първия ден от лагера на отбора.

Националите се събраха на базата в Бояна, където ще се готвят за гостуването си на Кипър и домакинството на Словения от Лигата на нациите.

Във видето Хубчев сподели, че когато играеш за националния тим, най-важни са хъсът и спортната злоба.

"Последното нещо, което ме интересува е възрастта или от кой клуб идва даден играч. Важна е готовността да се раздадеш за националния тим, хъсът и спортната злоба. За България трябва да се тича малко повече.

Някои футболисти може би се притесняват от очакванията, които се пораждат с всяка победа, но трябва да го приемат. Може би някои го виждат като бреме. Мотивацията е много важен фактор в спорта.

Аз предпочитам индивидуални разговори с футболистите. И като се убедя, че това са подходящите хора, съм по-склонен да работя с тях - дори и да са с по-малки качества, но да са по-всеотдайни.

Много е грешно да мислим, че сме фаворити срещу който и да е отбор. На базата на постижения отпреди 25 години ли сме такива?! Вижте къде играят футболистите на Словения и тогава ми кажете, че ние сме фаворити.

Не съм аз човекът, който може да коментира и да изказва публично мнение и препоръки за вътрешното първенство. Аз съм го изказвал много пъти пред когото трябва, но други хора трябва да го решават. Разликата между Лудогорец и другите не е толкова голяма вече. За мен Лудогорец продължава да е най-качественият отбор, но не с такава разлика", заяви Хубчев.