Селекционерът Петър Хубчев говори пред медиите ден преди гостуването на националния ни тим на Косово в квалификационен мач за Евро 2020.

Той призна, че ни очаква доста тежък мач, срещу силно мотивирания тим на домакините.

"Домакините са изключително мотивирани, но няма противник, който да не е бил. Очакваме битка. Аз по-скоро се замислям върху мотивацията на нашите момчета и затова, което искаме да надградим. Те са изключително сериозни към тренировките и задачите, надявам се да се получат нещата.

Не очаквам нищо по-различно от един изключително мотивиран противник. Никой от футболистите не се замисля толкова върху значението на срещата за Косово. Футболистите се концентрират върху самия мач и задачите на терена. Косово играе като един добър колектив, много добре групирани и качествени футболисти. Възможно е да има промени в състава от гледна точка на физическия аспект, тъй като са два мача за кратко време. Подорбно гледахме този мач. Косово имаше добри неща във всички фази".

До Петър Хубчев на пресконференцията бе и вратарят Николай Михайлов, който сподели:

"Знаем какво трябва да очакваме от отбора на Косово. Повечето момчета са играли в такива мачове. Трябва да използваме тази емоция срещу тях. За нас е важно да свършим нашата работа на терена и да изпълним тактическите указания. Трябва да се раздадем на максимум, нищо друго не е от по-голямо значение. Запознати сме както с добрите, така и със слабите страни на Косово. Трябва да се противопоставим от първата секунда на мача. Не искам да отличавам определени хора. Разполагат с добри футболисти и класа. Не съм аз човекът, който може да определи на кое място ще завърши България и на кое Косово. Трябва да вървим крачка по крачка напред".