Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев отговори пред БЛИЦ на нападките на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков.

Лечков отправи остра атака към футболистите и начина на игра, като призова всички, които се оправдават, да напусна отбора.

"Четох всичко, което се изписа след двата мача. Няма да позволя на никого да напада футболистите. Това се отнася включително и за вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Той може да недоволства от мен, от екипа ми и ако утре каже да си тръгваме, отиваме при него и се разделяме. Но да говори такива неща по адрес на момчетата, това не мога да го допусна. "За всяка педя земя трябвало да има битка", заяви Лечков. И добави, че като не могат, "довиждане", ще дойдат други, които ще могат.

Не е прав Лечков за футболистите, че не са се раздали. Напротив, раздадоха се. Говоря за себераздаване и хъс. Нека не звучи като оправдание, но ние не разчитахме на цели петима футболисти в двата мача - Пламен Илиев пропусна и първия, и втория, Антон Недялков не игра с Черна гора, Чочев изигра най-силния си мач, но се контузи много тежко и отпадна за Прищина, Десподов и Ради Василев също бяха извън сметките ни за двата мача.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/4716-61380/023100

Не може да си представите лекарския щаб колко работа свърши. Хората работеха много часове, за да възстановят някои от футболистите. Това не искахме да го споделяме, но цялата тази шумотевица, която се вдигна, ме принуждава да го кажа пред вас.

Знаете ли кой български филм тръгна скоро по кината - "Уют" на Камен Донев. Ще посъветвам много хора да го гледат. Имам предвид, като казвам "много хора", някои мои "доброжелатели" от журналистическите среди. Ще ги посъветвам да прочетат и писмото, което Камен написа и публикува. Бих го копирал и публикувал и аз, но само ще заменя някои думи в него", заяви Хубчев.