Петър Хубчев отказа да влиза в полемика с феновете на Левски, които преди дни го призоваха да се откаже от дължимите от клуба суми, за да облекчи положението на "сините". Те дължат на бившия си наставник и екипа му близо 900 хиляди лева заради преждевременното им освобождаване, почти година преди края на контрактите на специалистите.

"Какво писмо? Какви нападки?", коментира лаконично Хубчев пред "Меридиан Телеграф".

И обясни, че не е виждал откритото писмо, което запалянковци от Националния клуб на привърженика на Левски разпространиха в медиите.

В него се призоваваше:

"Господин Хубчев, в този тежък от финансова гледна точка период за Левски, ние се надяваме, че ще се опитате да си припомните какво ви е дал синия клуб, какъв дял има за развитието дори на личния ви живот. Надяваме се, че ще си спомните за всички левскари, които събираха левчетата, за да го има нашия и "вашия" клуб и за да продължите да работите.

Има начин да се покажете като благодарен и благороден човек. Благодарността е знак за благородна душа. Ако е прекалено непосилно за вас да намалите изискуемата и спечелена от вас по съдебен ред сума, поне да не притискате жестоко клуба в този изключително тежък момент. Едва ли ще искате да останете в историята като човекът, довел Левски до фалит и спиране на съществуването му. Помислете си внимателно дали сте готов да поемете тази вечна вина.

Господин Хубчев, ще изчакаме десетина дни, за да имате достатъчно време за размисъл."