Националният селекционер Петър Хубчев изнесе пресконференция преди мачовете на България срещу Словения и Норвегия.

"Трикольорите" гостуват на словенците на 6 септември и приемат скандинавците три дни по-късно.

Ето какво заяви Хубчев:

"Всички са здрави в отбора. Има само двама души с оплаквания, но такива съпътстват футбола и са нормални.

Пределно ясно ни е, че оценката за работата на един треньор идва от резултатите. Каквото и да си говорим за обиграване и подмладяване - резултатите са важни.

Ние сме убедени, че тези шест мача ще ги приемем на сериозно на 100%. Не мога да си представя, че мач на националния отбор може да се приеме несериозно.

Откакто сме тук се опитваме да убеждаваме играчите в това. Мисля, че сме успели. Нарочно сме извикали такива момчета, които разполагат с качества да сглобят един отбор.

Не сме се уморили да повтаряме, че искаме по-голяма борба, ангажираност и себераздаване. Мисля, че в някои мачове доказахме, че можем да имаме успех дори срещу по-класни отбори.

В никакъв случай няма да позволим да бъде подценена дори тренировка. С нетърпение очаквам да се съберем и да им го кажа.

Фактът, че има 11 нови, е показателен. Последният път казах, че следя момчета и от 19-годишните. Наблюдавам мачове, в които преобладават българите. Все ме питат защо съм там. Смятам, че има достатъчно млади момчета, които могат да се развиват и да помогнат.

Изборът не е голям, защото във водещите отбори преобладават чужденците. Но ние не сме хората, които да променят това. Първенството е интересно, както и мачовете. Още от първите кръгове се видяха интересни двубои и дано така продължава докрай.

Няма човек от 23-ата, на който да разитаме да направи нещо. Ние разчитаме на отбора. Това е начинът да имаме успех. Нито Попов, нито Десподов, нито Иванов може да реши сам даден мач. Сигурен съм, че играчите, които не са викани толкова често или са викнати за първи път, ще положат максимални усилия.

На Световното това се видя. Меси и Роналдо не са станали по-слаби футболисти, но не можаха да решат мачове. В нашия национален отбор няма човек, който да носи отбора.

Няма изявен фаворит в предстоящите мачове, но аз вярвам в нашия отбор. Изгледахме няколко мача на съперниците ни и имаме впечатления.