Петър Хубчев официално бе представен като нов треньор на Левски.

Името му бе свързвано със "сините" още през март, докато Хубчев все още бе начело на националния тим.

Тогава обаче всичко това се отричаше от него, хора в Левски и БФС. В крайна сметка определените за "спекулации" информации се оказаха истина, и Хубчев е треньор на Левски.

Негови помощници ще са Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян. Това бе и екипът му в националния отбор, където заедно работиха повече от 2 години.

Ето избрано от първата пресконференция на някогашния лидер на отбраната на България, която мина при огромен медиен интерес на "Герена".

"Бих си позволил да кажа няколко думи по една друга тема за начало. Няма как да няма много въпроси към мен. През последните два месеца се изписаха много верни и неверни неща...Искам да кажа, че официалното изказване на футболния съюз е било, че съм бил раздвоен и съм го споделил на президента. Не съм бил раздвоен, а съм бил напълно убеден, че по начина, който се случваха нещата, аз и моят екип нямаше да бъдем полезни на националния отбор. Обявил съм го на хората, които трябва. Не съм го обявил на Великден, а много по-рано.

Нека не коментираме тази тема повече, защото нищо добро няма да излезе. От цялото си сърце желая успех на Балъков, и колкото заради него, два пъти повече заради момчетата, с които работих почти две години", бяха уводните слова на Хубчев.

Снимка: БТА

Нататък последваха такива по темата "Левски", която е новата глава в кариерата му:

"Сигурно сте чували и от други треньори, които са сядали на този стол - знаем къде сме дошли, знаем и какво да очакваме. Ръководството е запознато с нашите виждания, разбирането ни за работа, приели са ги и оттук нататък искам с цялата си отговорност да ви кажа, че няма да нарушим тези принципи. Няма да се кланяме на този или онзи.

Убедили сме ръководството какви методи ще използваме. Най-важното е обаче да убедим футболистите. Това ще бъде добре както за нас, така и за тях.

Кой твърди, че играя дефанзивно? Знам лично откъде идва това нещо, знам го много добре! Трябва ли да коментираме вмененията!? Важно е какви футболисти ще съберем. Трябва да играем офанзивен и нападателен футбол. Резултатите ще покажат дали играта ми е дефанзивна.

Имах напълно открит разговор с ръководството на Левски. Даже им казах да не взимат бързо решението, защото ние им предложихме конкретни неща. Щом сме тук, значи се съгласиха хората. И ние сме нормални хора и имаме принципи. В тая професия се водя от важен за мен принцип.

На мен ми беше казано, че визията на клуба е 5-6 много класни чужденци. Или футболисти с по-голям опит, по-различно мислене като професионалисти. Поведение в личния живот, храна отношение...

Ако намерим такива хора, нашата задача е да вкараме колкото се може повече юноши. Адски съм благодарен на Георги Тодоров, който използва точно такива момчета. Те показаха, че имат място в този отбор. Стратегията е такава. Дай, Боже да намерим истинските момчета. По-малко хахо-хихи на тренировка и в личния живот, да не говорим за официалните мачове!".

Хубчев не пожела да говори за селекцията с конкретни имена. Просто заяви, че са нужни играчи на всекиедин пост, най-вече, за да се засили конкуренцията.

Той просто сподели: "Не се концентрирайте върху отделни футболисти на Левски. Ние трябва да изградим силен отбор. Тим, от който да не зависи играта от един човек. Ще търсим отборния принцип".

Пресконференцията завърши и с шеговит въпрос, какъв човек е Петър Хубчев и какво го кара да се усмихва и за какво мечтае. Разбира се, иронично, защото хората рядко виждат усмивка по лицето на доскорошния национален селекционер.

"Това е поредният мит.

Естествено, че когато има за какво, се усмихвам. Аз съм нормален човек като всички дурги. Какво би ме накарало да се усмихна в Левски ли? Има ли треньор, който да седне на този стол и да ви каже, че не иска титла. Естествено, че това е в главата ми".

Снимка: БТА