Новият треньор на Левски - Петър Хубчев, говори пред медиите след първата си тренировка начело на тима.

Той изведе скромен състав от само 12 играчи на първото занимание. От тима отсъстват националните състезатели, а в края на миналия сезон клуба се раздели с 11 човека.

В Левски все още няма нови попълнение, а Хубчев призна, че това е огромен риск и селекцията е доста закъсняла.ю

С няколко играчи обаче "сините" са на финални преговори, така че можем да очакваме нови попълнения в близките дни.

Бившият национален селекционер дори се пошегува, предизвиквайки смях и усмивки в залата, нещо нехарактерно за винаги сериозния и дисциплиниран Хубчев.

На въпрос как иска да играе отборът му, той отговори кратко точно и ясно - "защитно".

Естествено, това бе ирония. Именно широко разпространеното мнение, че отборите на Хубчев играят дефанзивно, бе причина за неговото изнервяне по време на представянето му на "Герена" преди седмица.

Ето какво сподели още треньорът:

"Благодаря са професионалното отношение по време на първата пресконференция. Притеснение не може да няма, докато не се съберем целия състав. Исках нарочно да се видя колкото се може по-бързо с тези хора, които бяха днес на терена. Сега в лагерна обстановка ще имаме малко повече време за индивидуални разговори с тези момчета, които за мен са много важни за отбора. Имаме и 10 човека, които са с националните отбори на България. Няма как да са тук, разбирате. В напреднали разговори сме с футболисти. Те са от първенства, които в момента вървят. Осъзнавам колко е голям рискът. Не искахме на всяка цена да направим снимки или да се пише колко човека сме докарали, от не знам си къде, на първото занимание. От 10 дни се занимаваме с наблюдаването на нови играчи. Ако сбъркаме, искам грешката да е в нас. Искам хора, които могат да помогнат на отбора. Мачовете наближават и е притеснително.

Има малка уловка, казах ви, че имаме 8 действащи национала, а същевременно ви споделих, че чакаме 10. Имаме интерес към национални състезатели. В Добринище всичко е възможно. Очакваме само един играч на проби.. Той ще дойде по други причини. Ако се случи това, ще го разберете. 22 души полеви + 3 вратари и юноши, това ще бъде групата за лагера в Австрия. Преговаряме с нападатели, офанзвивни футболисти. Няма какво да се лъжем, има играчи, които вече отказаха на Левски. Това е нещо съвсем нормално.

Позволих си в предната пресконференция да вляза в диалог с ваш колега. Сами разбирате, че мога да ви изброя поне 15 имена, за които се пишеше, а изобщо нямаше истина за тяхното привличане в Левски. Знаете и политиката на клуба, искаме да дадем шанс на колкото се може повече млади, български футболисти. Ето го шанса. Направих забележка още на първата тренировка, за съжаление на един от най-малките. Клубът е в процес на изграждане, търсят се точните хора. Рискът е прекалено голям, но ние сме го поели.

Мисля, че никой няма да ви каже, че парите са му достатъчни. Знам добре за какво става въпрос и на базата на този бюджет трябва да сглобим отбор така, както ние го разбираме. Не мен ми се иска да налагаме млади български футболисти, но за мен не е проблем да бъдат и чужденци.

Кабов и Илия Димитров 100% ще получат шанс за лагера в Австрия. Ивайло Найденов също. Имаме виждания, много е лесно да ги начертаем на дъската, но не се получава толкова лесно. Резултатите трябва вие да ги коментирате. Работата в клубен отбор не ми е липсвала чак толкова много. Различни са двете неща. Аз и моите хора сме мотивирани да изградим добър отбор.

Няма футболист, с който да съм работил, и да не попада в плановете ми, заради освен чисто футболните неща. Моята философия е, че трябва да изградим отбор. А не да коментираме отделни футболисти. Отдавна мина времето, когато отделни футболисти в Левски и ЦСКА решаваха мачовете. Единствената причина да не искам Божинов е това. Никаква друга. Поведението ще определи, който ще преотстъпим и дали трябва да освободим този или онзи.

Сезон 2019/20 е удобна година за спечелването на трофей. Напрежение има. Ако няма напрежение, няма да се получат нещата. Трябва да се научим да живеем с напрежението. Не съм такъв човек, уважавам достатъчно всички. Възпитан съм там където съм на работа, да бъда максимално коректен. Откакто подписах договор с Левски, за мен това са най-добрите футболисти и най-добрият клуб. Ако имаме оферта за даден футболист, и желанието му е да напусне клуба, няма значение как се казва и кой е - веднага ще бъде пуснат. Имена няма да казвам, но интереси имаме както в България, така и в чужбина.

Аз настоявам за спортен директор. Чисто футболното звено в такъв клуб има нужда от подобен човек. Също така и скаутско звено, задължително. Настоявал съм пред ръководството и те го знаят това нещо. Закъснели сме безвъзвратно вече.

С треньорите и юношите ще имаме тясна комуникация. Единият от помощник-треньорите наблюдава 19 годишните, другият 17-годишните. Оттам ще знаем всичко за тези играчи. Чух и имам представа какво ще се направи с ДЮШ. Ще го видите, няма смисъл от празни приказки. Школата ми е слабост, където и да съм бил. Тя е страшно важна. Няма как да ви кажа за Ейолфсон. Издържа бягането. След една такава контузия трябва да бъдем страшно внимателни с него. Много се съмнявам, че ще бъде в топ форма за мача на 11 юли. Усеща се, че той идва от борбен народ и не се предава лесно. Няма да има контрола в Добринище, тъй като не разполагаме с достатъчно футболисти".