Полицията в Лондон спря от трибуните на женски футболен мач хулигани, които опитаха да влязат с боксове, ножове и дори една бейзболна бухалка. И то - на голям двубой.

Гостуваща агитка на ПСЖ от около стотина ултраси пътува за мача с Челси в дамската Шампионска лига.

Групата е пристигнала до стадиона в Кингсмедоу с автобус и метро, като е била претърсена още на станцията, преди да стигне до арената на мача. В няколко от феновете са открити и наркотици.

Челси спечели двубоя с 2:0 и има добра преднина преди реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига, но мачът остана в сянката на събитията около хулиганите. На трибуните с гостуващи фенове се палиха факли, излетяха и няколко бомбички. 

"В автобуса с привърженици е намерена бухалка и няколко ножа, а в джобовете на отделни фенове - боксове и други оръжия", се казва в бюлетина на полицията.

Оказва се, че групата е от няколко радикални фракции на парижките хулигани, които имат забрана да посещават мачовете на мъжкия тим, а дори и на юношите на ПСЖ. Но не и на женския...

20-ина от ултрасите са членове на лондонския фенклуб на парижани, също популярен с чести изблици на насилие по мачове, както бе и наскоро в Манчестър, когато Пари Сен Жермен гостува на Юнайтед в Шампионската лига (за мъже).