По всичкo личи, че с кариерата на Карим Бензена на национално ниво е свършено.

Шефът на френския футбол Ноел Ле Гре заяви, че Бензема никога повече няма да бъде част от селекцията на "петлите".

Именно Ле Гре изхвърли Бензема от отбора през 2015-а, когато нападателят бе обвинен в изнудване на съотборника си Матио Валбуена.

От този момент Ле Гре и Бензема непрестанно се нападаха чрез медиите, а голаджията не си замълча и този път.

"Ноел, мислех, че не се намесваш в решенията на треньора. Ако мислиш, че съм завършил кариерата си в националния отбор, тогава ми дай разрешение да играя за една от страните, за които имам право да играя", написа Бензема в социалните мрежи.

Той дори реши да напише специална молба до ФИФА, с която да получи разрешение да играе за Алжир, макар да има 81 мача с екипа на Франция зад гърба си.

Бензема едва ли щеше да получи такова разрешение, но алжирците решиха да се застраховат и ясно заявиха, че нямат нужда от него.

Селекционерът Джамел Белмади, който изведе страната до трофея от Купата на Африка, заяви че не би повикал Бензема в състава си, дори и да има тази опция.

Против идеята е и шефът на местния футбол. Той сподели, че  ако Бензема толкова е искал да играе за Алжир, е трябвало да стори това през 2007-а, преди да облече френския екип.

Самият играч на няколко пъти е признавал, че се има за алжирец, но играе за Франция само и едиснтвено по спортни причини. Това естествено предизвикваше гнева на фреснките фенове. Те също така се ядосваха от категоричния отказ на напдателя да пее "Марсилезата".

Той има 27 гола в 81 мача за Франция, а за клубния си Реал има 233 попадения в 480 двубоя.