Английският шампион Манчестър Сити започна с поражение новия сезон във Висшата лига.

Сити загуби с 0:1 гостуването си на Тотнъм, като по този начин в рамките на седмица допусна поражения както в мача за "Комюнити шийлд", така и в лигата.

Така освен, че все още няма резултат различен от загуба на новия стадион на Тотнъм, Манчестър Сити продължава да не е вкарвал и гол в четирите си визити на модерното съоръжение в Северен Лондон.

А днес "шпорите" бяха без голямата си звезда Хари Кейн, който е спорната фигура между тези два тима.

За всички е ясно, че Кейн иска траснфер, а изглежда именно Сити е следващата му дестинация. Според мнозина дори трансферът е почти сигурен, а изваждането на английския нападател от състава засили спекулациите в тази насока.

Е, Хари Кейн вероятно е гледал как настоящият му отбор побеждава евентуалния му нов такъв, а големият герой се оказа другият топ стрелец в състава на Тотнъм - Хюн Мин Сон.

Кореецът се разписа в 55-ата минута при една от опасните контраатаки на домакините. Сон получи топката на фланга и отлично влезе навътре, като с хубав удар от границата на наказателното поле се разписа.

Именно тези контраатаки направиха Тотнъм по-опасния тим през целия мач, макар Сити да владееше по-често топката. В обичайния си стил тимът на Гуардиола разиграваше безкрайно, без това да носи особена опасност.

Друг ключов елемент бе желанието. Играчите на Тотнъм се хвърляха за всяка топка и показа изключително себераздаване, което в крайна сметка им помогна да постигнат този успех, удряйки шампиона в откриващия мач за сезона.