И Българският футболен съюз забрани на ЦСКА да картотекира нови футболисти, стана ясно от официалния сайт на централата.

Решението е очаквано, защото преди два дни подобна заповед издаде и ФИФА, а БФС като подчинен орган за Световната футболна централа, нямаше как да излезе с различно решение.

Причина за забраната както добре знаем е делото от страна на бившия играч Юнес Бенжелюн, което той спечели както в Спортния арбитраж в Лозана, така и при обжалването от страна на клуба пред Швейцарския върховен съд.

Забраната влиза от началото на настоящия трансферен период, като забраната ще е в сила до следващо решение на ФИФА.

Световната футболна централа забрани на "червените" да картотекира играчи в продължение на два трансферни прозореца, но все пак за клуба има изход от цялата ситуация.

Изходът е в разплащането с Юнес Бенжелюн, който чака около милион лева от клуба, макар да не записа нито минута с червения екип през 2013-а.

Именно заради това ЦСКА отвори дарителкста сметка, в която феновете помагат със събирането на сумата, а адвокатът на клуба обяви, че задължението ще бъде платено и тази забрана ще бъде вдигната.

На официалния си сайт БФС написа следното:

"Предвид неизпълнени финансови задължения към Йонес Бенжелюн от ПФК "ЦСКА-София" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, влизащ в сила от началото на настоящия трансферен период, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 15.12.2021 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ - ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от началото на настоящия трансферен период. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА".