Да си намериш работа като треньор в Англия се оказва наистина трудно. Дори когато името ти е Роби Фаулър и си една от знаковите фигури в историята на Ливърпул, където феновете те наричат Господ.

45-годишният бивш нападател в момента се занимава с треньорство, но няма много-много новини относно това как се справя. Вероятно защото първо беше Тайланд преди почти десет години, а сега отново е далеч - в австралийския Бризбейн.

Мечтата на Роби е да се завърне в Англия, но изглежда и за Господ е трудно да си намери работа като треньор в родината на футбола. Дори и в Лига 1 - третото ниво на местния футбол, където е кандидатствал за четири различни поста, които очевидно не е получил.

"Нищо. Просто задължителното "благодарим за интереса". А понякога и това липсваше", разказва Фаулър за опитите си да заработи в английския футбол.

Това е и една от причините да приеме предложението, долетяло чак от другия край на света и да отиде отново в Австрaлия, но вече не като играч. Като футболист той прекара два сезона в местното първенство в залеза на кариерата си

Шампионатът и там е спрян, а Роби е у дома в Ливърпул, но пътешествието му по време на разгарящата се пандемия от коронавирус не е било лесно. Да не говорим за кратко. Прибирал се е от Австралия общо 54 часа.

"Това е може би най-ужасяващото пътуване, което съм преживявал. И не говорим за полетите, а за всичко около тях", обяснява Роби и добавя че подобна ситуация ти помага да поставиш всичко в перспектива и да помислиш за сериозността на всичко.

Под негово ръководство Бризбейн има 8 победи в 21 мача, a Фаулър търпеливо очаква подновяването на мачовете.