Още един от мениджърите на водещ отбор в Англия изригна срещу програмата и сгъстения цикъл мачове през този сезон.

Франк Лампард възропта, след като неговият отбор трябва да играе три пъти за 7 дни - срещу Уест Хем (3:0 на 21-ви декември), Арсенал (днес) и Манчестър Сити (28 декември).

Легендата на "сините" не е доволен, че два пъти за 48 часа ще има двубой, докато "други отбори на върха в класирането" ще играят в рамките на 3 дни. Лампард визира Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Юнайтед - и трите тима ще имат ден повече за почивка.

Евертън, Лестър, Манчестър Сити и Челси - другите отбори в топ 7, нямат този лукс и ще играят два пъти за 48 часа.

"Знам защо е така и този път телевизиите трябва да понесат вината - каза Лампард. - Това е непродуктивно за спорта ни, за Висшата лига, а и опасно за играчите. Пожелахме да имаме ден повече между мачовете, но това бе отхвърлено. Грешно е и не е честно. Целият сезон е много натоварен, а не само коледният период."

Всичко това вече бе изтъкнато неведнъж от наставниците на Манчестър Юнайтед - Оле Солскяр, Ливърпул - Юрген Клоп и Тотнъм - Жозе Моуриньо. Но очевидно трудно ще се промени.

Сезонът е по-особен, но вместо да се търси облекчение за играчите при всяка разумна възможност, телевизионните излъчвания разпръскват мачовете в три, че дори и четири дни, за да бъдат всички те предавани. И програмата става още по-натоварена.