Шампионът Лудогорец е поредният клуб, който взе отношение по скандалите в родния футбол с декларация.

Припомняме, че вчера двата гранда Левски и ЦСКА излязоха с декларации почти по едно и също време. В тях се изразяваше подкрепа към Съдийската комисия, като освен това се искаше и Конгрес на БФС възможно най-скоро.

В декларацията на ЦСКА имаше и доста нападки към отбора на Лудогорец, както и към новака ЦСКА 1948.

Днес от ръководстовто на новака ЦСКА 1948 отговориха, нападайки Съдийската комисия, а часове по-късно последва и декларация на Лудогорец.

В нея се напада ЦСКА, собственикът на тима Гриша Ганчев, както и общата позиция на столичните грандове. Тази обща позиция е определена като "извратена любов".

Ето какво пише в декларацията, публикувана без редакторска намеса:

Каква поредна футболна драма се разрази в България през последните дни!!! И тя нямаше да е пълна, ако не беше замесен Хегемонът, сиреч Лудогорец. И пак традиционната "изящна" словесност в декларацията на исполина от офисите до столичния КАТ. С две думи от идването си в Борисовата градина нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил. Да се чуди човек как в толкова малък човек се таи толкова злоба.

Явно драмата с ощипаната мома се изтърка и сега пак е наред злобата да се насочи към традиционния враг - Лудогорец. Нищо ново под слънцето. Сега ни вкарват в изкуствен скандал, че намесват и спортния ни директор Георги Караманджуков. Е, тук сбъркаха адреса. Нашият колега си върши прекрасно работата и няма нужда от нови предизвикателства. Скоро очакваме да го обвинят за продажбата на Али Соу и Валентин Антов.

Кой ще е председател на съдийската комисия? Очевидно този, които иска коалицията на столичните грандове. Ние от дълбоката провинция наблюдаваме, колко дълго ще издържи тази извратена любов между сини и червени.

Кой ще е новият президент на БФС? Пак ще кажат столичните грандове. Ние от дълбоката провинция сме убедени, че като се смени властта във федерацията грандовете автоматично ще заиграят по-бързо, по-технично, по-атакуващо, по-ефективно и по-красиво. Въобще ще настъпи футболният рай, в който ЦСКА и Левски ще бият Лудогорец, където го хванат. Даже прогнозираме остър инвеститорски апетит за построяване на стадиони и бази.

П.П. Само ви молим за хапчета и прахчета да не коментирате. Нашите хапчета спасяват животи. Ние не разбираме от захар, китайски коли и обществени поръчки и затова си мълчим.