Нюкасъл е на път да пламне със заразата коронавирус, след като в клуба очакват резултатите от новите тестове на целия отбор, треньорския щаб и перснола днес.

В петък при победата с 2:0 над Кристъл Палас като гост, мачът пропуснаха петима играчи, но само за един от тях бе потвърдено, че е дал положителен тест за ковид. Клубът призна и за един тест на нефутболист, който също е позитивен. В събота обаче две проби са показали вируса и така случаите са общо 4 за два дни. В неделя имаше нови изследвания.

Мениджърът Стив Брус не скри, че се опасява от най-лошото - куп заразени в отбора и около него, което вероятно ще наложи отлагането на поне един мач.  В петък Нюкасъл трябва да гостува на Астън Вила.

"Тежка седмица мина, още по-тежка идва - каза Брус. - Неяснотите са огромни, ситуацията се мени всеки ден и се чудим как да водим нормален тренировъчен процес.

В неделя отмених заниманието и всякакво идване в базата на играчите и служителите. В понеделник сутрин всеки ще даде тест и също ще си остане по домовете, докато чакаме резултатите.

Неприятно е това очакване и гадаене, става дума за здравето на хората. На играчите, на треньорите, на хората, които се грижат за нас в базата и на стадиона. Мачовете са на втори план, въпреки че знаем колко би натоварило програмата всяко отлагане на двубой."

Висшата лига обяви, че дори да става дума за 5 случая, ще отложи мача са Нюкасъл като предпазна мярка за съперника и всички официални лица около срещата.