И президентите в Аржентина са луди по футбола като цялата нация, а дебатът кой е по-велик - Меси или Марадона, не подминава и държавните глави от години.

Само за последните три дни в него влязоха двамата последни лидери на страната - Маурисио Макри, който бе президент от 2015-а до 2019-а, и Алберто Фернандес, който заемо поста от миналата година.

"Никога не съм виждал друг играч като Марадона и вероятно никога няма да видя - каза Фернандес в интервю за TNT Sports. - За да не разгневя феновете на Лео Меси, ще уточня - днес футболът е различен, топката е различна и тревата дори. Меси е великолепен играч, но това, което виждах да прави на терена Марадона, не може да бъде сравнявано. Никой не се доближава до него."

В добавка държавният глава изрази надежда, че скоро в страната отново ще се играе футбол.

Аржентина има декларирани около 6000 случая на заразени с Covid-19 и над 300 смъртни изхода от тях.

"Не разбирам защо на едно пространство от няколкостотин метра, напълно открито, не могат да играят 22-ма мъже с трима съдии - обясни президентът. - Поисках обяснение за това от здравния министър Гинес Гарсия. Мисля, че трябва да опитаме да върнем футбола на хората в това трудно време."

Преди три дни в интервю за същата медия, изцяло посветена на играта, а не на политика, предшественикът на поста Маурисио Макри каза:

"Меси е най-добрият футболист, който съм гледал, без съмнение. Помня отлично Диего в най-силните му години и той бе лидер от друга планета. Изведе страната ни до два световни финала, вероятно щеше да го направи пак и през 1994-а.

Но като индивидуални качества, аз не съм виждал нищо подобно на Меси. Той може абсолютно всичко и то - с лекота. Искрено вярвам, че съдбата ще му даде още един шанс след всички загубени финали с Аржентина и той ще вдигне световната купа след 2 години в Катар."