Националният футболен тим на Сан Марино, за който не е тайна, че е най-слабият в Европа, пропусна да запише своята втора международна победа в историята.

В една от най-екзотичните контроли, играли се изобщо на Стария континент, Сан Марино посрещна за противник най-малката африканска страна - Сейшелските острови.

Цялата страна очакваше да види първа победа на своя тим от 18 години насам, но за съжаление това не се случи - култовта контрола завърши наравно 0:0.

Съвсем логично, с население от 33 хиляди души и напълно аматьорски футбол, Сан Марино не успява да се противопоставя на европейските си конкуренти и не спира да редува загуби, които традиционно отреждат на отбора последното място в ранглистата на ФИФА.

Това не означава, че Сан Марино не най-слабият тим в света, но просто конкренцията му в Европа е е непосилна за него, а показателен е фактът, че за 32 години на международната сцена, този състав има само една победа.

Тя датира от април 2004-а, когато в контрола бе победен Лихтенщайн с 1:0.

Дългите години чакане и настоящата серия от 18 поредни загуби накараха местната федерация да организира екзотичната контрола срещу едва втория съперник от Африка за Сан Марино, но и това не даде резултат.

Съперникът бе специално подбран, защото с население от по-малко от 100 000 души Сейшелските острови са най-малката африканска, а местният национален тим нямаше победа от 45 мача.

Несравнима серия със 124-те двубоя на Сан Марино, която домакините направиха всичко възможно да прекъснат.

В последните минути те се хвърляха яростно в атака, но за тяхно съжалние без резултат/

Вече статистиката сочи, че от 194 мача намеждународната сцена, Сан Марино продължава да има само един успех.