Мохамед Салах създаде за първи път скандални заглавия около себе си в Англия, след като изглежда иронизира Серхио Рамос от Реал в радостта си след гол. Егииптянинът, който има имидж на кротък футболист и не се замесва в конфликти, може би не се е сдържал да се подиграе на испанския бранител на Мадрид, който има най-тежките си мигове.

Рамос контузи Салах на финала в Шампионската лига Реал - Ливърпул (3:1) през май - умишлено или неволно - като травмата не само го извади от мача, но и на практика провали участието му на Мондиал 2018 с Египет.

В събота, часове след сензационните разкрития, че Рамос е дал положителна допинг проба, покрита от УЕФА, а и след унизителното 0:3 на Реал от Ейбар, дойде действието на Салах.

След гола за Ливърпул срещу Уотфорд (3:0), Мо показа жест с двете си ръце, какъвто досега никога не е правил в радост след попадение.

Знакът бе ясен - такъв прави Рамос след неговите голове за Реал. В добавка Салах пусна доста иронична усмивка и изплези език.

Тълкуванието дойде веднага, а след мача на пресконференцията, на Юрген Клоп се наложи да отговаря на въпроси дали е видял действията на египетската му звезда.

Закачката между играчи на Ливърпул и Серхио не спира, като в последните седмици и Деян Ловрен, хърватският бранител на "червените", иронизира и нападна Рамос в инстаграм след победа на родината му над Испания.