Трусовете в пазарджишкия Хебър продължават с пълна сила, като всички членове на Управителния съвет на клуба подадоха своите оставки.

Новината идва само няколко часа, след като на практика школата на клуба, в която тренират над 300 деца, спря да функционира след липсата на финансиране и оставките на всички работещи в нея треньори.

Сега своите оставки депозираха Елизар Спасов, Ива Забуртова, Александър Иванов, Йордан Минев и Ренета Камберова. Това са членовете на Управителния съвет на клуба.

Като мотив за крайното си действие ръководството на ФК Хебър изтъква сваленото доверие от кмета на Общината - Петър Куленски и възраженията му свързани с преизбиране на Управата на отминалото Общо събрание. Оперативното ръководство на Хебър и УС в оставка ще продължат да изпълняват функциите си до провеждане на Извънредно Общо събрание.

Катаклизмите в Хебър започнаха след кметските избори в града и драстично намаленото финансиране. Преди дни на специална пресконференция Любослав Пенев обяви, че възнамерява да остане в клуба до края на сезона, но призова общината на преосмисли отношението си към спорта в града.

Твърденията на членовете на Управителния съвет са, че Хебър е обезпечен до края на сезона в Първа лига, но няма никаква яснота какво ще бъде бъдещето на клуба след това, ако не се намери нужното финансиране.