Вече над 20 дни продължават преговорите на шефовете на "Левски" с бившия треньор Петър Хубчев и екипа му. Те бяха уволнени точно година преди изтичането на договорите им, които са до юни 2021 г.

Позициите на двете страни по това колко пари трябва да получи като неустойка Хубчев не се сближават за тези три седмици.

Наставникът първоначално искаше пълната сума от 12 заплати, което е около 360 хиляди лева, както гласи договорът му. Естествено, клубът не е склонен да плати толкова пари - особено в тежката финансова ситуация, в която се намира.

И тук дори не стигаме до сумата за щаба му, която е вероятно някъде още толкова за оставащата година по контрактите. Заплатата на главния треньор е била около 30 000 лева, а на тримата му помощници - по около 10 хиляди.

Според "Меридиан Мач" Хубчев е склонен на компромисен вариант - изплащане на по 6 заплати. "Левски" обаче предлага да се издължи само за два месеца, което неприемливо за специалистите.

Така двете страни са далеч от договорка, а заплахата от евентуални действия чрез ФИФА е притеснителна за "сините". Такива биха могли да се отразят и на лиценза на отбора за евротурнирите.

Във футболните среди у нас Хубчев е известен с изключителна педантичност, когато става дума за договорните му отношения.

Така бе и по време на периода му като национален селекционер, когато изчисти абсолютно всеки детайл "до стотинка", напускайки в посока "Левски" миналата пролет.