Стилиян Петров бе поредната спортна фигура у нас, която реагира остро на интервюто, което вицепрезидентът Йордан Лечков даде пред "Дарик" във вторник вечер.

Тогава Лечков говори за състоянието на родния футбол, но си навлече гнева и на редица други спортове, най-вече на борбата, волейбола, художествената гимнастика и леката атлетика, които намеси в разговора.

Естествено, че той на няколко пъти обсъждаше конкурентите на сегашното управление за президентския пост в БФС, основна част от които е именно Стилиян Петров.

По традиция Лечков не се изказа особено ласкаво за екипа на Димитър Бербатов, а неговият добър приятел Стилиян използва социалните мрежи, за да напише:

"Вчера, след като изслушах некомпетентния за мен г-н Лечков, за пореден път се убедих, че хората ръководещи българския футбол, са абсолютно затънали и притиснати от системата финансово, а най-вероятно и психологически!

Ясно изпъква невежеството, незнанията и некомпететността във всяка една спортна сфера на някои ръководители. Футбол, художествена гимнастика, борба или волейбол - защо обсъждаш теми, далечни от капацитета на сивото ти вещество? Трай си и след 2 години всичко ще е по вода, бре човек! Хайде де! Хора, затрили толкова бизнеси и изпаднали във финансова зависимост от различни стуктури. Когато един човек или група хора, не успеят да отговорят на очакванията, изискванията и натиска за развитие в една сфера, трябва да се предприеме цялостен подход за справяне със ситуацията. Подходът в случая е ясен за всички нас - зависими хора са притиснати до стената, да поставят чужди приоритети пред важните футболни процеси! Оставка, незабавно!!!

Извинявам се, явно само аз я искам тази оставка. Дали е Димитър, Лъчко, Гошко или Иван - изтръгването на тези самозабравили се индивиди е неизбежно. Нека направим няколко крачки назад в годините и обективно да оценим очакванията ни от тези лица, които не са оправдали нито едно изискване на футболната общественост - развитие на млади таланти, инфраструктура, съдийски зависимости, президенти в изпълкома... ох, няма спирка! Искали стратегия и визия. Най-голямата стратегия е вашето премахване като цяло. Изкореняването на всички висящи сополи от родния футбол. Всички ние знаем и виждаме, защо тези хора не са успели да отговорят на всички наши очаквания като ръководители. Дали се дължи на липса на умения, ресурси или мотивация да работят за българския футбол? Ние отправяме конструктивни критики и изобличаваме всички техни провали. Това ни е задължението, а не като много хора, примиряващи се със корупцията, незнанията и пагубните резултати на всяко едно ниво. Но обратната връзка на тези индивиди към всички нас е винаги една - всички други са виновни но не и те.

Дали пък някои лица се нуждаят от допълнително обучение, наставничество или ресурси, които да им помогнат за отговори на тези очаквания? За съжаление, учебната година вече започна и трудно ще ги вместим някъде. Глупости говоря! С подкрепящите ги подмолни хора, ще им уредим един завършек на 8-ми клас. Защо ли обръщаме внимание на повтарящите се неуспехи вече 1, 3, 5, 7, 10, 13, 15 или 18 години. Ех, времето си лети, неволите ни притискат, болката от толкова много загуби се увеличава. Време е всички ние да преодолеем страха и да се опълчим на система подтискаща и лишаваща поколения от развитие. Дебатите се водят от хора, успели и търсещи надграждане във всички процеси. Никой не иска дебати с провалили се във всичко интересчии. Много трудно се водят дебати с ограничени интелектуални капацитети.

Краси Балъков бил ни класирал. Отбора се класира с помощта на един истински лидер и мой идол, а не като теб - прогонен отвсякъде! Краси Балъков беше истинският мотор в средата на терена, перфектната сплав и предаване на щафетата от едно поколение на друго. Това са отдадените футболисти... с характер! Нещо, което ти никога не успя да изпиташ, защото беше прогонен от всички клубове! Лека вечер на всички и винаги с усмивка!"