Поне 300 души обслужващ персонал ще изисква всеки един мач от Висшата лига до края на сезона, дори и той да бъде игран при закрити врата, заяви вицепрезидентът на Уест Хям - Карън Брейди.

Тя обясни в колонката си в "Сън", че всеки един от тях ще трябва да преминава редица тестове преди самите срещи, ако те изобщо бъдат подновени скоро.

Брейди пише: "Полицията трябва да присъства на мачовете, независимо дали те ще бъдат провеждани без фенове. Някои от тях ще пътуват до стадионите и при закрити трибуни. Но бъдете сигурни, че органите на реда няма да искат да отделят ресурси за футболни срещи, ако тези ресурси са нужни другаде.

"За провеждането на един мач при закрити врата ще бъдат нужни между 300 и 500 души персонал, а в това число влизат охрана, служители, лекари, футболисти, съдии и медии. Всички те трябва да минават тестове за температура и да попълват въпросници за здравното им състояние и социалната дистанция. Добре, можем да го направим, но ако някой футболист се контузи, къде ще го изпратим? Не може да бъде в болница на Националните здравни служби. Тогава къде?

"В момента футболистите поддържат някаква форма по домовете си, но ако правилата за социално дистанциране останат, мачовете няма да могат да се играят чисто физически. Не можеш да се бориш за топката от два метра разстояние. А и доколко ще бъдат подготвени играчите, ако сезонът продължи в средата на юни, както всички искат?".