Южноамериканските футболни федерации последваха примера на тези от Европа и възнамеряват да се противопоставят на новата идея на ФИФА.

Очаква се скоро Световната футболна централа да обяви, че ще провежда футболен Мондиал на всеки две години, което със сигурност не се нрави на УЕФА и КОНМЕБОЛ.

Ако ФИФА обяви новината официално, то ще последвам и официални позиции от федерациите на тези два континента, а много от тях дори са готови и на бойкот.

Аржентина и Бразилия категорично са се обявили против тази идея, а примерът им веднага е бил последван от останалите осем страни на континента.

"КОНМЕБОЛ и нейните членки подкрепят сегашния формат и квалификационна система на свеотвните първенства, доказали се като успешни и харесвани от феновете през годините", написаха от централата.

Преди седмица подобна бе позицията на УЕФА, където се смята, че има 12 страни готови да напуснат ФИФА на секундата.

Не е случайно, че страните именно от тези два континента са против, защото те имат доста силни континентални първенств, които генерират интерес и приходи, а и имат огромен престиж.

За Световно на две години обаче ще гласуват представителките на Северна Америк, Африка и Азия, които като брой превъзхождат многократно общо 65-те страни от Европа и Южна Америка.