Златан Ибрахимович е съвсем близо до завръщането си на терена за Милан, а следващата му цел е да подобри рекорд, който в момента е притежание на бившия защитник на клуба Алесандро Костакурта, пише италианският вестник Gazzetta dello Sport.

41-годишният шведски нападател е извън игра от май миналата година заради операция на коляното, която той забави, за да може да играе до края на миналия сезон, завършил със спечелването на титлата в Серия А за гранда от Милано

Въпреки дългото отсъствие Ибрахимович не планира да прекрати състезателната си кариера и работи по възстановяването си. Той бе в групата, но остана на резервната скамейка при последните два мача на Милан в шампионата.

При следващото си попадение в Серия А обаче Златан Ибрахимович ще се превърне в най-възрастният голмайстор в историята на първенството.

Шведът вече е трети в тази класацията, като за последно се разписа на 40 години, 3 месеца и 6 дни. Настоящият притежател на рекорда е Костакурта, който отбелязва попадение в шампионата на 41 години и 25 дни.

Ибрахимович вече премина тази възраст, така че при следващия му гол, ще оглави класацията.