Златан Ибрахимович не се е отказал от участие на Европейското първенство по футбол, въпреки че получи тежка контузия в коляното и бе изваден от състава.

Ветеранът на Милан получи травмата по време на победата с 3:0 над Ювентус по-рано този месец и информациите потвърждаваха, че той ще пропусне предстоящия голям шампионат.

Очаква се възстановяването му от контузията да продължи общо шест седмици, но Ибра сподели видео в социалните мрежи, на което върти педалите на тренировъчно колело в задния си двор.

Към видеото шведът слага заглавие "нищо не е свършило, докато не е свършило", загатвайки, че все пак може и да се възстанови за Евро 2020.

"Говорих със Златан и той ми каза, че контузията му ще го спре за Европейското първенство това лято. Това е тъжно, особено за него, но и за нас. Надявам се да се върне възможно най-скоро на терена", каза националният селекционер Яне Андерсон преди седмица.

За Швеция предстоят два домакински контролни мача срещу Финландия и Армения преди еврошампионата. А там съперници в групата са Испания, Словакия и Полша.

View this post on Instagram

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)