Шведската легенда Златан Ибрахимович показа необичайна за него емоционалност по време на първата му пресконференция след завръщането за националния отбор.

Нападателят изненадващо реши отново да играе за "тре кронур" след пет години извън отбора, като ще се включи за световните квалификации срещу Косово и Грузия. Освен това ще е част от Европейското първенство тази година.

Златан беше запитан как семейството му е реагирало на завръщането му в националния отбор. Отговорът му бе придружен със сълзи и се състоеше в това, че най-малкият му син Винсент се е разплакал, когато баща му е тръгнал за лагера с Швеция.

"Винсент се разплака, когато го напуснах. Но сега е добре", заяви през сълзи Ибрахимович, говорейки за най-малкия си син - Вкъщи имаме две деца, които обичат да ритат топката. Жена ми постоянно ме кара да ги спирам, но й отговарям, че ако счупят нещо, можем да си го купим наново".

Ибрахимович за последно игра за Швеция на Европейското първенство през 2016-а и има общо 62 гола в 116 мача с националната фланелка.

Нападателят на Милан бе категоричен, че не иска капитанската лента, освен ако селекционерът Яне Андерсон не реши това.