Златан Ибрахимович даде интересно интервю пред FourFourTwo, в което говори за престоя си във Висшата лига и качествата, които показва на 37-годишна възраст.

Шведът играе за американския Лос Анджелис Галакси, където през този сезон вкара 22 гола в 27 мача, но въпреки това не успя да класира отбора си за плейофите.

Преди това Ибра игра за Манчестър Юнайтед, където също се представи изключително силно. Трансферът му от Англия не е прецедент. Такъв направи и Уейн Рууни през този сезон, преминавайки в Ди Си Юнайтед.

"Имах дълга и успешна кариера преди да отида в Англия. Играх в различни страни, за доста отбори. Хората смятаха, че ще е грешка да отида в Англия. Ако се бях провалил, мнозина щяха да ме сочат с пръст. Познайте обаче какво стана? Това ме мотивира още повече", заяви Ибрахимович в интервю за "FourFourTwo".

"Висшата лига ми хареса. Първенството предизвиква огромен интерес по целия свят, но класата му се надценява. Имам предвид техническите умения на футболистите. От друга страна, в Англия се играе на много висока скорост и дори на най-добрите футболистите им е трудно да издържат на това темпо. Аз съм горд, че играх за Юнайтед.

Имате късмет, че дойдох, когато бях на 35 години. Ако това се беше случило 10 години по-рано, всичко щеше да е различно. За мен казваха, че съм дошъл в инвалидна количка, но аз пратих в така всички, които се съмняваха в качествата ми", отсече в типичния си стил Златан.