В тъжна последна вечер на "Ацтека", мексиканският футбол също пусна завесата за всякакви мачове заради вируса Covid-19. Прекъсването идва след 10 кръга и е за неопределено време.

Едно от най-посетените и горещи като темперамент първенства на планетата продължи и този уикенд, но в неделя срещу понеделник българско време се изигра последният засега мач.

И то - какъв! Дербито на Крус Асул и Америка, което е класика във футбола на Мексико.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сърцето на страната в спорта - "Ацтека", е видял какво ли не в историята, включително два финала на Мондиали, както и Олимпийски игри.

Но тази нощ старият стадион бе тъжен и празен, а дербито се игра без публика.

Огромните реклами на бирата "Корона", които гледаха някак странно от седалките, върху които са изписани, добавяха към нереалистичната картина. Сякаш някаква ирония...

Но, за да е още по-драматично, човек с име Хесус Корона стана и герой на мача.

Вратарят на Крус Асул спаси дузпа в 8-ата минута на добавеното време при 1:0 за неговия тим донесе победата. Агилера не успя от 11 метра да преодолее стража, след като бе отсъден наказателен удар за доста съмнително нарушение за Америка.

Това бе дерби №100 между двата отбора, като ще е остане и като историческо - първо без публика и вододелно с това, че е последният мач в Мексико преди прекъсването за битка с пандемията.

Крус Асул е лидер с 22 т. от 10 мача, а Америка е четвърти със 17.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos