Турската футболна звезда Арда Туран бе осъден на 2 години и 8 месеца от съда в Истанбул.

Туран, който е собственост на Барселона, но от година и половина играе за Истанбул ББ, все пак ще избегне затвора на този етап.

Тъй като това е първото му нарушение на закона, присъдата ще е само условна. Всяко нарушение в следващите 5 години обаче ще прати атакуващия халф зад решетките.

Причината за това наказаени е инцидент в нощен клуб от миналата година. Тогава Туран стреля в във въздуха след сбиване с популярния певец Беркай Шахин.

На играча бяха повдигнати обвинения за стрелбата на обществено място и за притежание на незаконно оръжие. Имаше и обвинения за сексуално посегателство към жената на певеца, които тя в последствие оттегли.

За да е шоуто пълно, Туран дори отиде при Беркай Шахин в болницата, връчи му пистолета и бе готов да понесе куршум в знак на разкаяние.

За щастие до нова стрелба не се стигна. Съдът обаче наказа Туран, а заради тази присъда той няма да може да практикува футбол.

Според закона в Tурция, хора с присъди от над 2 години нямат право да практикуват професионален спорт.

Арда Туран направи фурор с екипа на Турция на Евро 2008. Това го прати от Галатасарай в Атлетико Мадрид.

След силни 4 сезона при "дюшекчиите", той премина в Барселона. Туран има 55 мача за каталунците, но с прибирането му в Турция, кариерата му тръгна стремглаво надолу.