Защитникът на Байерн Джером Боатенг призова футболистите да подкрепят движението на Black Lives Matter в Шампионската лига, като коленичат.

"Мисля, че би било мощно послание. Особено ако го направите на финала, защото целият свят ще гледа този мач. Мисля, че е важно да продължите да се занимавате и с други спортове. Надявам се, че представители на турнири, които все още не са се възобновили, също ще се присъединят към нас.

Обсъждахме въпроса за расизма със съотборниците Леон Горецка и Джошуа Кимих. Попитаха как да ме подкрепят, какво ми се е случило, когато бях малък, какво е да се сблъскам с расизма. Успях да им разкажа моята история, да им разкажа за моите преживявания.

Има ситуации, когато наистина е трудно да се помогне, но винаги можете да го направите. Разбира се, когато тълпа върви срещу един и никой не е наблизо, тогава не се знае как ще свърши, но ако има някой наблизо, той може да се обади в полицията, да извика помощ, каквото и да е, защото това може да помогне да спаси някой, който ще е в опасност", заяви Жером Боатенг пред "The Independent".