Кристоф Метцелдер е "популярният в обществото обвиняаем" за създаване и разпространение на видеа и снимки с порнографско съдържание. Така бе съобщена новината за започващ голям процес в Германия преди дни, а тази сутрин в. "Билд" разкри, че става дума за бившата футболна звезда.

Метцелдер е на 40 години, игра за Борусия Дортмунд и Реал Мадрид, като има и 47 мача за Германия. Той бе част от тима, стигнал до сребро на Мондиал 2002, както и до трето място четири години по-късно. Също така е втори и на Евро 2008 с Бундестима. Шампион на Германия с Борусия и на Испания с Реал.

Обвиненията са изключително сериозни. В личните файлове на бившия футболист в телефона и компютъра му са открити над 250 видеоклипа с порнографско съдържание, като повечето са класифицирани като "детска порнография".

Има свидетелски показания срещу него за 29 случая, в които е търгувал с такива филми - купуване от други лица, предлагане или дори оферти за заснемане на подобни продукции.

Според "Билд", футболистът доброволно се е явил пред следствието и е съдействал, като отрича повечето обвинения.

Освен това за притежаване на порнографски материали, което обаче не е наказуемо с присъда. Метцелдер и адвокатите му ще пледират невинен, че той има нещо общо с произвеждането и разпространението на филмите и фотосите.

 

Embed from Getty Images