Жозе Моуриньо неведнъж е побеснявал по време на мачове в кариерата му, но това, което се случи в понеделник вечер определено му е за първи път.

В 77-ата минута на дербито Тотнъм - Челси в Купата на лигата, при 0:1 за гостите, Специалния полудя и се затича в тунела към съблекалните след един от своите играчи.

Не се разбра какво се случи в задъхания ритъм на мача, но после камерите, а и интервютата след края, разкриха историята.

Ерик Дайър спринтира мощно от терена към тоалетните в съблекалнята, притиснат от повика на обикновена човешка биологична нужда.

"Стомахът ми се бунтуваше и нямаше как, просто бе неизбежно да ида - призна след мача Дайър. - Казах на Тоби Алдервайрелд и Пиер Емил Хойберг, който бяха около мен на терена, че излизам."

Ерик спринтира и влезе в тоалетната, а Жозе - вече разбрал причината се върна край тъчлинията мрачен. Челси едва не вкара гол в ситуацията, получил подаръка изведнъж да е срещу човек по-малко.

Куриозно, Дайър не само се върна, но и вкара една от дузпите, с които Тотнъм елиминира съперника.

"Разбрах какво се случва, когато отидох след Ерик в тунела - усмихна се Жозе на случката след двубоя. - Просто му казах да върши работата по-бързо, защото отборът се нуждае от него."

Бранителят дори се пошегува със ситуацията:

"Знам, че шефът се ядоса, чух го да крещи след мен... Но когато трябва да отидеш, просто трябва... Налагаше се. Нямах никакъв избор."